Puhujat 2024

Teemana vuonna 2024 on vastuullisuus & menestys. Miten vastuullisuus ja menestys voidaan yhdistää? Millaista etua on sillä, että yritys ja organisaatio toimii vastuullisesti? Mitä vastuullisuus tarkoittaa? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan päivän puheenvuoroissa.

Harry Harkimo

Hjallis Harkimo on purjehtinut Atlantin yli ja maailman ympäri, rakentanut lähiöitä ja perustanut oman puolueen. Hän on myös kolmen pojan isä ja paljon muuta.

Mies, joka tekee valtavasti töitä tavoitteidensa eteen. Äärimmäisen rehellinen ja uskaltaa puhua suoraan. Helposti lähestyttävä. Perhekeskeinen ihminen ja valmis tekemään kaikkensa läheistensä auttamiseksi. Poliitikko, joka haluaa saada aikaan muutoksia koko kansan hyväksi. Muun muassa näillä sanoin Hjalliksen pojat ja hänen läheiset ystävänsä kuvailevat miestä.

hjallisharkimo.fi

Mikko Lampi, Metatavu

Mikko Lampi on monessa liemessä keitetty digitalisaation ja liiketoiminnan kehittäjä, vaikuttaja ja tätä nykyä mikkeliläisen ohjelmistotalo, Metatavun, toimitusjohtaja. Mikon yli 15 vuoden ammatillinen ura ja seikkailut kansalaisyhteiskunnan vaikuttajana ovat kypsytelleet hänen näkemyksiään ja osaamistaan.

Hän on toiminut mm. tutkimuspäällikkönä, konsulttina ja ohjelmistokehittäjänä sekä lukuisissa luottamustehtävissä paikallistasolta valtakunnallisiin positioihin. Matkallaan hän on liputtanut reilun, avoimen ja kestävän liiketoiminnan, tietoyhteiskunnan sekä teknologiaskenen puolesta. Mikko on sekoitus liiketoimintaosaamista ja teknologianäkemystä, maustettuna akateemisella uteliaisuudella ja kokeilunhalulla. Hänelle tärkeää on ketterien ja menestyksellisten organisaatioiden luominen sekä merkityksellisyyden rakentaminen.

Puheenvuorossaan Mikko tulee kertomaan mm. teknologiasta, kestävyydestä, menestymisestä ja siitä haaveluista sekä siitä, miten avoin lähdekoodi ja mikkeliläisyys voivat tuoda menestystä. Hän uskoo, että kaiken tulevaisuuden liiketoiminnan on oltava kestävää ja vastuullista.

HP Parviainen, Duudsonit

HP Parviainen tunnetaan juontajana, tv-kasvona, sisällöntuottajana sekä tietysti Duudsonina. Duudsonien taival on jo yli 20-vuotias, mutta edelleen Pohojanmaan poikien vetovoima tehoaa. Aiemmalta ammatiltaan HP on luokanopettaja ja tämä näkyy hänen tavassaan esiintyä.

Puheenvuorossaan HP paneutuu mm. yrittäjän hyvinvointiin ja jaksamisen ylläpitämiseen, erilaisuuden ymmärtämiseen ja yhteiskuntavastuulliseen yritysnäkökulmaan. Avainsanoja ovat motivaatio, sisu, asenne, ystävyys, unelmiin uskominen ja periksiantamattomuus.

Puheenvuorossa kuullaan myös Duudsonien tarina; mistä kaikki sai alkunsa, miten jekkuilusta kasvoi ura, business ja ilmiö. Tarina avaa niin onnistumisia, epäonnistumisia, kansainvälistymisen haasteita ja mahdollisuuksia. 

HP on esiintyjinä aito, iloinen ja vilpittömästi läsnä. Hänen jalat maassa-asenne sekä positiivinen anarkia kannustaa rikkomaan rajoja ja haastamaan itsensä. Olet voinut bongata HP:n mm. seuraavista ohjelmista: Duudsonit Tuli Taloon, Posse, Talent, Päällikkö. Instagramissa HP:lla kansainvälinen ja huikea yli 225 t seuraajan uskollinen joukko. HP rakastaa lumilautailua, alkoholitonta olutta sekä oikeudenmukaisuutta.

Nina Rasola, RL-Palvelut Oy

Nina ”Ninni” Rasola edustaa kolmatta polvea ammattimaisessa liikennöinnissä Mikkelissä ja hän johtaa perheyritystä RL-Palvelut Oy:tä. Hän on toiminut yrittäjänä parikymmentä vuotta ja tällä hetkellä hän työllistää yrityksiensä kautta noin 40 henkeä.

Vastuullisuus on vahvasti läsnä RL-Palveluiden tämän päivän tekemisessä.

Eeva Salmenpohja, LähiTapiola

Eeva Salmenpohja toimii LähiTapiola -ryhmän vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavana johtajana. LähiTapiola-ryhmä on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva yhtiöryhmä, jonka omistaa 1,6 miljoonaa omistaja-asiakasta. Yhtiönryhmän perustehtävä on auttaa omistaja-asiakkaitaan turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa.

Aikaisemmin Salmenpohja on toiminut muun muassa K-ryhmän yhteiskuntasuhteista ja strategisen vastuullisuuden suunnittelusta vastaavana johtajana, ja johtavissa asiantuntijatehtävissä sosiaali- ja terveysministeriössä, Akavassa ja ulkoasiainministeriössä.

Nainen hymyilee ja istuu metsässä.

Jonne Tynkkynen, Oy Esmarin Composites Ltd

Jonne Tynkkynen on punkaharjulainen perheyrityksen jatkaja. Pienestä pitäen olen ollut perheyrityksen toiminnassa mukana sopivassa aikataulussa ottanut vastuun yrityksemme vetämisestä. Olemme tehneet onnistuneen sukupolven vaihdoksen ja luovineet menestyksekkäästi haastavalla ja jatkuvasti muuttavalla toimialalla. Jatkuvat muutokset vaatii ketteryyttä ja rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin. Työvoimavaltaisella toimialalla toimiminen vaatii hyvää johtamista, jotta yritys voi pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Kerron oman yrittäjätarinani ja avaintekijät, miksi olemme menestyneet.

Yhteistyökumppaneiden puheenvuorot

Päivän aikana kuulemme myös yhteistyökumppaneiden lyhyitä puheenvuoroja.

Nainen hymyilee ja istuu metsässä.

Ossi Pulliainen - Oma Sp

Stuertti

Kimmo Vehviläinen seisomassa kädet taskussa..

Kimmo Vehviläinen

Päivän aikataulussa pysymisestä huolehtii stuertti Kimmo Vehviläinen.

Kimmo Vehviläinen on juontanut lukemattomia yritystilaisuuksia, messuja, konsertteja ja tv-ohjelmia, mutta radio on hänen varsinainen kotinsa. Radioura alkoi vuonna 1994 pienestä paikallisradiosta Keravalta ja tällä hetkellä hän isännöi Suomen kuunnelluinta aamuohjelmaa Radio Novan aamua. Kimmo on myös entinen mikkeliläinen ja Urheilupuiston ylä-asteen ja lukion kasvatteja.