Savon Siivet -businesstapahtuma on toteutettu vuodesta 2022 lähtien. Aiemmilta vuosilta löytyy kuvia mm. somekanavista (facebook.com/savonsiivet ja instagram.com/savonsiivet).

2023

Ikioma Areenan Viikinkiravintola

Toisen kerran tapahtuma pidettiin torstaina 11.5.2023. Tapahtuman tuottajana toimi SaaraLiu:n yrittäjä Saara Liukkonen sekä miehistönä oli Mikkelin Nuorkauppakamari ry: jäsenet.

Paikkana oli tällä kertaa Ikioma Areenan Viikinkiravintola. Päivän ohjelmassa on ajatuksia herättäviä puheenvuoroja yrityselämän huipulta ja asiantuntijaesityksiä. Teemana oli menestys. Puhumassa olivat: Olli Jokinen (Mikkelin Jukurit), Jufo Peltomaa (Norsepower), Ville Venäläinen (Mindhive Oy), Jaana Kuivalainen (Sahanlahti Resort Oy), Timo Holmberg (Rejlers Oyj), Janne Neuvonen (sarjayrittäjä) sekä Saku Tuominen. Toisella lennolla stuerttina oli Kimmo Vehviläinen.

Vuonna 2023 yhteistyökumppaneina olivat Xamk Xentre, Mikkelin Jukurit, Mindhive Oy, Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei, Oma Säästöpankki, Mikkelin Yrittäjät, Etelä-Savon Kauppakamari sekä Ammattiopisto Samiedu. Mikkelin Nuorkauppakamari oli alihankinnan kautta miehistönä myös vuonna 2023.

Toisena vuonna osallistujia oli kaiken kaikkiaan reilu yhdeksänkymmentä. Varsinaista ohjelmallista iltatilaisuutta ei järjestetty, mutta tapahtuman jälkeen verkostoitumista jatkettiin vapaamuotoisesti DOM Mikkelin terassilla.

2022

Mikkelin Teatteri

Tapahtuma toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022, torstaina 5. toukokuuta. Tapahtuman tuottajana toimi SaaraLiu:n yrittäjä Saara Liukkonen. Alihankinnan kautta mukana järjestelyissä sekä itse tapahtumassa oli myös Mikkelin Nuorkauppakamari ry ja heidän joukoistaan koottu projektiryhmä.

Tapahtuman perusajatus oli:
Tapahtumalla tuodaan esiin Etelä-Savon potentiaalia yrittämisen paikkana ja alueen kaupunkeja tapahtumakaupunkeina. Tapahtumaan toivotaan erityisesti osallistujia eteläsavolaisista yrityksistä sekä seutua potentiaalisena etabloitumispaikkana pohtivien joukosta. Tapahtumassa kootaan savolaislähtöisiä yrittäjiä yhteen muiden yrittäjien ohella ja tarjota ainutlaatuisia verkostoitumismahdollisuuksia. Päivän puhujat ja esiintyjät ovat eteläsavolaisia tai jotain kautta tähän alueeseen liittyviä.

Tapahtuman järjestelyissä oli ensimmäisenä vuonna mukana tilaajan ominaisuudessa Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n Mikkeli Events –hanke. Xamk Xentre – yrittäjyyden ja innovaatioiden tutkimus- ja koulutusyksikkö oli toinen pääyhteistyökumppani. Muina yhteistyökumppaneina olivat Etelä-Savon kauppakamari, Mindhive, Suur-Savon Osuuspankki sekä Mikkelin Yrittäjät.

Businesstapahtuma oli yhden päivän mittainen ja se toteutettiin lähitapahtumana. Päivän ohjelmassa oli ajatuksia herättäviä puheenvuoroja yrityselämän huipulta ja asiantuntijaesityksiä yhteensä kuusi kappaletta. Puhujina olivat Janne Muikkunen (Rock Solid Oy), Juha Parkkinen (DOM Mikkeli Oy), Jutta ja Juha Larm (Kuru Resort), Pirita Huikuri (Ramin konditoria), Kimmo Kumpulainen (Polar Partners Oy) sekä Jenni Rajahalme (Kumppania Oy).  Tapahtuman stuerttina, juontajana, toimi Olli Marjalaakso.

Ensimmäisenä vuonna paikaksi valikoitui Mikkelin Teatteri, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta.

Ensimmäisenä vuonna osallistujamäärätavoite oli vähintään 80 henkilöä. Edellisten vuosien kurimus, korona, on aiheuttanut sen, että ihmiset todella huonosti osallistuvat vieläkään mihinkään tapahtumiin. Mutta pääsimme kuitenkin hyvin lähelle vähimmäistavoitetta päiväosuuden 77 osallistujalla. Ensimmäisenä vuonna kokeiltiin myös päivän päätteeksi iltatilaisuutta, iltalentoa, joka pidettiin Bistro Holvissa. Esiintymässä oli Aapo Oranen.